Felaket
New member
Kavurmalı, Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un (3 deri daha sonra denetimli ekleyin, değişkenlik gösterebilir)
- 400 gram kavurma
- Kaşar
- Yumurta (ben 1 adedine 1 adet yumurta kırıp koydum)
- Yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyaller bir kaba alınır ve karıştırılır.
- En son un yavaş yavaş eklenir ve yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.Üzeri kapatılıp mayalandırılır.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır. Ben 7 bezeye ayırdım.
- Bezeler epey kalın olmayacak biçimde istenilen kalınlıkta oval biçimde açılır ve evvel kavurma daha sonra da kaşar konur (siz istediğiniz biçimde açabilirsiniz).
- İstenilen biçimde kapatılır. Ben bi kısmını kapalı bi kısmını açık yaptım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Yumurta koyacaksanız, biraz piştikten daha sonra yani çıkarmaya 10 dk kala falan yumurtayı kırın ki yumurta epeyce pişmesin.
- Pideleri fırından çıkardıktan daha sonra sıcakken etrafına tereyağ yahut sıvı yağ sürülür (eğer biraz yumuşasın isterseniz, kıtır seviyorsanız sürmeyin). Afiyet olsun.