Kavurmalı, Kaşarlı Pide

Felaket

New member
Kavurmalı, Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un (3 deri daha sonra denetimli ekleyin, değişkenlik gösterebilir)
İçi için

  • 400 gram kavurma
  • Kaşar
Tercihe nazaran

  • Yumurta (ben 1 adedine 1 adet yumurta kırıp koydum)
Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Kavurmalı, Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm materyaller bir kaba alınır ve karıştırılır.
  2. En son un yavaş yavaş eklenir ve yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.Üzeri kapatılıp mayalandırılır.
  3. Mayalanan hamur bezelere ayrılır. Ben 7 bezeye ayırdım.
  4. Bezeler epey kalın olmayacak biçimde istenilen kalınlıkta oval biçimde açılır ve evvel kavurma daha sonra da kaşar konur (siz istediğiniz biçimde açabilirsiniz).
  5. İstenilen biçimde kapatılır. Ben bi kısmını kapalı bi kısmını açık yaptım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Yumurta koyacaksanız, biraz piştikten daha sonra yani çıkarmaya 10 dk kala falan yumurtayı kırın ki yumurta epeyce pişmesin.
  8. Pideleri fırından çıkardıktan daha sonra sıcakken etrafına tereyağ yahut sıvı yağ sürülür (eğer biraz yumuşasın isterseniz, kıtır seviyorsanız sürmeyin). Afiyet olsun.
Kavurmalı, Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst