Yumuşacık Poğaça

Felaket

New member
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardak ılık su
  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı
  • 1 adet yumurta beyazı üstüne sarısı
  • Göz sonucu un
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir su bardağı süt ve suyu yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üstüne mayayı ek ediyoruz ve bir 10 dk bekletelim.
  3. sonrasındasında yağ şeker ve tuzu ek edip unu denetimli bir biçimde katıp yoğuralım.Kulak göğsü kıvamında olucak.
  4. hemen sonrasında kabın üstünü örtelim bir yarım saat bekletelim.
  5. hemen sonrasında yuvarlak hal verip tepside de bir 5 dakika mayalandıralım.
  6. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun ????????‍????.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst