Yumuşacık Poğaça

Felaket

New member
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 adet yumurta(sarıları ayıralım üzerine sürmek için)
  • 6 su bardağı un
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce ılık su,süt ve sıvı yağı bir kaba alalım.
  2. Mayamızı ekleyip karıştıralım. Düzgünce karıştıralım pürüzsüz olması için.
  3. Yumurta,şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapalım. Çok yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur olacak.
  4. Hamuru mayalanmaya bırakın 40 dk kâfi olacaktır. Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayalım.
  5. hemen sonrasında ufak ufak bezeler halinde tepsiye dizip elimizle üzerine yavaşça bastıralım son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirelim.
  7. Deneyeceklere afiyet olsun
    ❤
    .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst