Yumuşacık Pastane Açması

Felaket

New member
Yumuşacık Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı 200ml olarak alalım
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
İç materyal:

  • Salam
  • Kaşar peynir
  • Krem peynir
  • (isteğe bakılırsa, siz nasıl istiyorsanız iç materyalleri değiştirebilirsiniz)
Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir kabın içine 5 su bardağı unumuzu koyalım ve üzerine bir paket instant mayayı döküp bir çatal sayesinde homojen hâl alana kadar karıştıralım.
  2. Karışımın ortasında bir boşluk açıp süt, su ve yağı katalım.
  3. Tuz ve şekeri de ekleyip bir daha çatal sayesinde yavaş yavaş karıştıralım. çabucak sonrasında işin içine elimiz giriyor.
  4. Elimizin sayesinde aşağıdan üste hakikat havasının çıkmasına niye olmayacak biçimde yoğurup homojen bir hamur elde edelim.
  5. yavaşça ele yapışan bir hamur olmalı. (eğer epey fazla yapışıyorsa yavaşça un serperek azaltabiliriz. ).
  6. Hazırladığımız hamurun üzerini streçle sarıp bir bez ile örtelim.
  7. Yaklaşık 1, 1 buçuk saat kalması kâfi. (ama ben biraz daha fazla bekletiyorum 3 saat kadar. ).
  8. Dinlendirdiğimiz hamuru un serptiğimiz bir tezgahın üzerine alalım ve 12 yahut 13 eşit modüle bölelim. (ben 13 modüle böldüm. Şayet tartıp yapıyorsanız yaklaşık 100gr geliyor. ).
  9. 13 kesime böldüğümüz hamurlara bundan daha sonra un değil yağ ile süreç yapıyoruz. Aşağıda fotoğraflarda de gösterdiğim üzere tereyağ ya da margarin üzere ( ben tereyağ tercih ettim) katı yağ kullarak hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
  10. ondan sonrasında bir daha fotoğraflarda gösterdiğim üzere alt ve üst kısımlardan içe gerçek katlayıp açmamızın neyli olmasını istiyorsak (ister kaşar peynir, salam, sosis, zeytin vs. ) materyalleri koyup rulo halinde saralım.
  11. Bütün modüllere bunları uyguladıktan daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta akı sürüp susam ve çörek otuyla süsleyelim.
  12. Süslemesini bitirdiğimiz açmalarımızı yarım saat oda sıcaklığında üzerine streç ötrüp (sıkı olmasın) tepsi mayası yapalım. Yani tepeside açmalarımızı dinlendirelim :).
  13. Tepsi mayası hazırlanmış açmalarımız artık fırın için hazır
    🙂
    derecesini 160-180 derece olarak ayarlayabilirsiniz. (benim fırınım 170 derecede tam istediğim biçimde pişiriyor. ).
  14. Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz açmalarımız artık hazır fakat bir beş dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim. Herkese afiyet olsun :).
Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst