Yumuşacık Cepli Poğaça

Felaket

New member
Yumuşacık Cepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un
Hamurun ortasına sürmek için:

  • Sıvı yağ
Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
Yumuşacık Cepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvı gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Ardından tuz şeker mayayı ekliyoruz.
  3. Unu azar azar denetimli bir biçimde ekliyoruz.
  4. Hamur elimizi bıraktığında unu atmayı bırakıyoruz.
  5. Hamurun üzerine streç sinema sarıp bir bez örtüyoruz.
  6. Yaklaşık 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra elimizde toparlamak maksatlı bir kere daha yoğurup eşit biçimde bezelere bölüyoruz.
  8. Bezeler epeyce büyük olmasın zira kabarıyor !! bezenin bir adedini alıp merdane yada el sayesinde yuvarlak açıyoruz. Sıvıyağ sürüyoruz.
  9. daha sonra hamuru ikiye katlayıp tekrar sıvı yağ sürüyoruz.
  10. Son olarak üçgen formu olacak biçimde bir kere daha katlıyoruz.
  11. Yağlı kağıt serili tepsimize poğaçaların her birini bu türlü yaparak sıralıyoruz.
  12. 180’ evvelinde ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Pişen poğaçalarımız soğuduktan daha sonra ortalarına peynir domates marul vs. ekleyip servis ediyoruz.
  14. Ben sahurda yaptım hem epeyce yavaşça hem doyurucu oldu. Kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Yumuşacık Cepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst