Yumuşacık Açma

Felaket

New member
Yumuşacık Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yaş maya
  • Aldığı kadar un
Ortası için;

  • Tereyağ
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt,su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
  2. Öbür gereçlerle bir ortaya getirilip yavaşça ele yapışan bir hamur elde edilir.
  3. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde kesimlere ayırıp küçük tabak büyüklüğünde açılır ve ortasına tereyağ sürülür rulo yapılır.
  5. Öteki hamurda tıpkı biçimde yapılır birbiriyle örgü biçimi verilir.
  6. Bütün hamura bu hal verilir.
  7. Yumurta sarısı sürülür.
  8. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Yumuşacık Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst