Yufka İle Pratik Soslu Mantı

Felaket

New member
Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • Yoğurt İsteğe bağlı sarımsak
Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymaya ,soğan rendelenir ve karabiber, tuz ile iç harç harmanlanır ve hazır edilir.
  2. Yufkalar ortadan ikiye bölünür ve uzun kenarı kıymalı iç harç eklenerek rulo formunda katlanır.
  3. Yufkanın en sonu bir fırça ile su ile açılmaması için ıslatılır.
  4. Rulolar yaklaşık 1 parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dik pozisyonda dizilir.
  5. Tepsi dolana kadar tüm süreç birebir biçimde yapılır ve öncesinden ısıtılmış 180-200 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişirilir.
  6. Mantılar pişene kadar ocakta bir tencerede ıslatmak için salçalı sos yapılır.
  7. Sıvıyağ ile salça yavaşça kavurulduktan daha sonra su ve tuz ek ederek sos hazır hale getirilir.
  8. hafifçeçe kızaran mantılar fırından çıkarılarak salçalı sosu dökülür ve yenidendan kızarıp suyunu çekene kadar fırından pişirilmeye devam edilir.
  9. Daha kıtır bir mantı isterseniz sossuzda yapabilirsiniz.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı toz biber ile nane kavurarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

@secilinn_mutfagi.

Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst