Yoğurtlu Kesme Hamur Tanımı (Yöresel)

Felaket

New member
Yoğurtlu Kesme Hamur Tanımı (Yöresel) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yeterince su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
Haşlamak için;

  • Yeterince su
Yoğurtlu Kesme Hamur Tanımı (Yöresel) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba un, tuz katıp denetimli su ekleyerek serte yakın hamur yağrulur, yarım saat dinlendirilir.
  2. Hamur toparlanıp 3 e ayrılıp bezeler yapılır.
  3. Bezeler yufkadan biraz kalın açılır.
  4. Uygun bir tavada güzelce pişirmeden fotoğraftaki üzere iki tarafı da çevrilir ocaktan alınır.
  5. Şeritler halinde bıçakla kesilir fotoğraftaki üzere küçük, küçük, üçgen formunda kesilir.
  6. İsterseniz düzde kesebilirsiniz.
  7. Tencereye gereğince su katılır 1 çimdik te tuz kaynatılır.
  8. Kaynayan tencereye kesilen hamurlar atılır yumuşayana kadar 15 dk kadar pişirilir süzülür.
  9. Tabaklara alınır üzerlerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür.
  10. Uygun bir tavaya sıvı yağ, salça tereyağı katıp kavrulur yoğurtlanan hamurun üzerine gezdirilir.Afiyet olsun????.
Yoğurtlu Kesme Hamur Tanımı (Yöresel) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst