Yoğurmadan Açmadan Mayasız Puf Puf Kabaran Lavaş Tanımı

Felaket

New member
Yoğurmadan Açmadan Mayasız Puf Puf Kabaran Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı oda ısısında su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yoğurmadan Açmadan Mayasız Puf Puf Kabaran Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba unu ve suyu koyup tel çırpıcıyla güzelce karıştıralım, mutlaka blendır kullanmayın zira ekmeğin kabarmasını engelliyor.
  2. En son tuzunu koyup bi tel çırpıcıyla son bi defa karıştıralım.
  3. Yanmaz yapışmaz teflon yada granit ocağın üstünde ısıtın daha sonra hamurdan bir yada iki kepçe alıp tavanın ortasına yavaş akıtalım.
  4. Kepçenin art kısmıyla hamuru dikkatli bir biçimde inceltelim.
  5. Arkalı önlü spatula kaşığıyla yavaşça bastırarak pişirelim.
  6. Hamurlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
  7. Pişen ekmekleri üzerine bir bez örtüp dinlensin. Afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın.
Yoğurmadan Açmadan Mayasız Puf Puf Kabaran Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst