Yöresel Kesme Mantı

Felaket

New member
Yöresel Kesme Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı kesme mantı yahut erişte
  • 100 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Yöresel Kesme Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kesme hamuru makarna haşlar üzere yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Kıymayı sıvıyağında güzelce kavurun.
  3. Salçasını ,biberini ,tuzunu ekleyin.
  4. Yarım çay bardağı su koyun pişirin.
  5. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  6. Haşlanmış hamurların suyunu süzgeçten süzdürün.
  7. 1 sefer üzerine soğuk su gezdirin sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
  8. En son üzerine kıymalı sosu ek edin.
  9. İsteğe göre kuru nane, baharatı ile servis edin. Afiyet olsun????.
Yöresel Kesme Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst