Yiyebileceğiniz En Kıyır Kıyır Poğaça Karaköy Poğaçası

Felaket

New member
Yiyebileceğiniz En Kıyır Kıyır Poğaça Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Yiyebileceğiniz En Kıyır Kıyır Poğaça Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda süt,şeker ve instant mayayı karıştırarak 6-7 dk bekletiyoruz. Müddet sonunda köpüklü,aktif bir hale gelmesi gerekiyor.
  2. sonrasındasında tereyağ,sıvı yağ,yumurta beyazı ve tuz eklenerek yoğurulur.
  3. Son olarak da un azar azar ek edilerek yumuşak ancak elde de hal alabilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
  4. Üzeri pak bir bezle örtülerek sıcak bir ortamda 30-40dk kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanma sonunda yuvarlak yahut yarım daire formunu verdikten daha sonra çatalla çizilerek yumurta sarısı sürülür,isteğe bağlı çörek otu ve susam serpilir.
  6. 15-20 dk da bu türlü tepside mayalama süreci yapılır.
  7. 200 dereceyle öncesinden ısıtılmış fırında üzerleri yeterlice kızarana kadar pişirilir.
  8. Şimdiye kadar yaptığım poğaçalar içinde favorimiz katiyen bu tanım.
  9. 18 adet çıkıyor benim ölçümle, orta büyüklükte. Daha fazla isterseniz materyal ölçülerini iki katına çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Yiyebileceğiniz En Kıyır Kıyır Poğaça Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst