Üç Renkli Börek

Felaket

New member
Üç Renkli Börek Tanımı İçin Gereçler

  • ️3 adet yufka
İçi için;

Patatesli harç için;

  • ️2 adet haşlanmış patates
  • Tuz, karabiber pul biber
Ispanaklı harç için;

  • ️Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Zeytinyağ
Havuçlu harç için;

  • ️3 adet havuç
  • Sıvı yağ
Sosu için;

  • ️1 adet yumurta sarısı
  • ️Yarım su bardağı süt
  • ️Yarım su bardağı sıvı yağ
Üç Renkli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle iç harçlarımızı yapıyoruz. Patatesleri haşlayıp ezip içerisine tuz, karabiber ve pulbiber ekliyoruz.
  2. Ispanakları yıkayıp doğrayıp 1 adet soğan doğrayıp karabiber ve biraz zeyrinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Rendelediğimiz havuçlar az sıvı yağ ile sotelenir.
  4. Bir yufkan kesilir yarımının ortasına patatesli harç bırakılır. Öbür yarısınada ıspanaklı harç koyulur. Ve bir öbür bütün yufka kesilir ve yarısına havuçlu harç koyulur.
  5. Bir bütün yufka açılır. İçerisine yumurta, süt, sıvı yağ ile karıştırdığımız harç sürülür.
  6. Ve rulo sardığımız börekleri bütün yufkanın üzerine üst üste koyup hepsini birlikte yeniden rulo saralım.
  7. Yumurta sarısı sürülüp kesilip 180 derece fırında pişirilir.
Üç Renkli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst