Felaket
New member
Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ayran
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 7-8 adet kuru domates
- 8-10 adet çekirdeği ayıklanmış siyah zeytin
- 1 kesim peynir (Beyaz peynir yahut tulum peyniri)
- İnce kıyım yeşillik (Dereotu,maydanoz vs)
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
- Çörekotu
- İç çekirdek
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları, ayran ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alarak karıştıralım. Üzerine materyalleri koyalım.
- Çekirdeği ayıklanmış siyah zeytin, ince doğranmış kırmızı kapya biber ve yeşillikleri ekleyelim. Beyaz peyniri elimizle ufalayarak ek edelim. Kuru domatesleri de ince doğrayarak ekleyelim.
- Mısır unu ve buğday ununu ekleyerek kıvam almasını sağlayalım. Kabartma tozunu da içine dökelim. Yağlanmış kek kalıbına harcımızı dökelim. Üzerine susam, çörek otu ve iç çekirdek serpelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim. 25 dk sonunda kekimizin ortasından ince bir bıçakla delerek ortasının pişmesini denetim edelim. Pişme müddeti sonunda biraz soğumasını bekleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
- Malzeme çeşitliliğini isteğinize bakılırsa azaltıp arttırabilirsiniz, yahut yeni gereçler ekleyebilirsiniz.