Tuzlu Kek (Tuzlu Kek Olmaz Diyenler İçin Şahane Bir Tanım Kesinlikle Deneyin)

Felaket

New member
Tuzlu Kek (Tuzlu Kek Olmaz Diyenler İçin Şahane Bir Tanım Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kasar rendesi
  • 100 gram salam (Tavuk yada sığır olabilir )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 10 adet siyah zeytin (Çekirdeği çıkmış doğranmış)
  • 10 adet yeşil zeytin (Çekirdeği çıkmış doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kısım maydanoz ince doğranmış
Tuzlu Kek (Tuzlu Kek Olmaz Diyenler İçin Şahane Bir Tanım Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ yoğur eklenerek güzelce karıştırılır.
  2. Sırayla zeytinler, salam, peynir yumurtalı karışıma karıştırılır.
  3. En son elenmiş un, kabartma tozu, karabiber tuz maydanoz da ekleyerek hamur kıvam alana kadar karışır baton kek kalıbına yağlı kağıt serilir.
  4. Hamur aktarılır güzelce yayılır (Biraz katı oluyor kek hamurundan)
  5. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. sonrasındasında fırın 165 dereceye alınır kızarana kadar yavaş pişirilir (Fırına bakılırsa değişebilir) denetim yapılmalı.
  6. Fırından çıkan şahane lezzet birinci sıcaklığı çıkınca dilimlenir servis yapılır (Sıcak daha lezzetli soğukta yenir tabiki) Şiddetle tavsiye ediyorum deneyin!!.
Tuzlu Kek (Tuzlu Kek Olmaz Diyenler İçin Şahane Bir Tanım Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst