TÜRMOB, hür muhasebeci mali müşavirlik imtihan ilanı

SessizDüşünür

Active member
TÜRMOB Türkiye Hür Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK İMTİHANLARINA AİT İLAN

5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yeminli Mali Müşavirlik ve Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihan Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değişen 16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış “Yeminli Mali Müşavirlik ve Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihan Yönetmeliği” kararlarına göre, aşağıda belirtilen tarihlerde Ankara, İstanbul ve İzmir vilayetlerinde Özgür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihanları yapılacaktır.

Bu imtihana; stajını tamamlayan özgür muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları, hür muhasebeci meslek mensupları ve 3568 sayılı Kanun’un 6’ncı hususuna göre, hizmet müddetlerini stajdan saydıran adaylar katılacaktır.

2022/2 Periyodu, SMMM İmtihan Tarihleri : 16 -17 Temmuz 2022

İlk defa katılacaklar için müracaat tarihleri : 5 -31 Mayıs 2022

yeniden katılacaklar için müracaat tarihleri : 1 – 20 Haziran 2022

İlk defa imtihan müracaatında bulunacak adayların, 31 Mayıs 2022 tarihi itibariyle stajlarını fiilen tamamlamış olmaları (Stajdan sayılan hizmetler, stajdan sayılan kurslar v.b) gereklidir.

Birinci defa imtihana katılacak adayların, TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden ön başvurusunu yaptıktan daha sonra aşağıda belirtilen müracaat evrakları ile kayıtlı olduğu SMMM Odasına müracaat yapmaları gerekir.

İmtihan mühleti devam eden adaylardan tekrar imtihana girmek isteyenlerin ise TEOS üzerinden müracaat yapmaları kafidir.

Sınava girecek adayların, üstte belirtilen mühletler içerisinde müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Mühleti içerisinde müracaat yapmayan adaylar imtihana alınmayacaktır.

SINAVLARA AİT ESASLAR

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihanlarına girebilmek için;

1) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu idaresi ve siyasal bilimler kollarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan yahut denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak yahut öbür öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmakla birlikte bu fıkrada belirtilen bilim kollarından lisansüstü düzeyinde diploma almış olmak,


2) Stajını, Yeminli Mali Müşavir yahut Özgür Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında ve / yahut onların kontrol ve nezaretinde tamamlamış olmak, Kanunun 6.maddesinde staj mühletinden sayılan hizmetleri bulunanlar için bu hizmetlerini stajdan saydırmış olmak,

3) Kanunun 4’ncü unsurundaki genel ve 5’nci unsurundaki özel kaideleri taşımaları yanında 45’nci unsur ve 48’nci unsurun ikinci fıkrasının (c), (e) bentleri ile 49 uncu hususunda belirtilen durumların bulunmaması, gerekir.

SINAV KONULARI

19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeminli Mali Müşavirlik ve Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihan Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile değişen 16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış İmtihan Yönetmeliği’ne göre, Özgür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihanlarına katılacak adaylar aşağıdaki mevzularından imtihana tabi tutulmaktadırlar.

Finansal Muhasebe,

Finansal Tablolar ve Tahlili,

Maliyet Muhasebesi,

Muhasebe Kontrolü,

Vergi Mevzuatı ve Uygulaması,

Hukuk (Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, iş Hukuku, SGK ve Bağ-Kur

Mevzuatı, İdari Yargılama Hukuku),

Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku,

Sermaye Piyasası Mevzuatı

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) İmtihan Müracaat Formu (SMMM Odalarından temin edilebilir.)

2) 1 Adet Biyometrik Fotoğraf (50 mm x 60 mm)

3) İsimli Sicil Evrakı (Adli sicil kaydı olanlardan mahkeme sonucu),

4) e-Mezun Evrakı yahut Noter Onaylı Diploma, yabancı yükseköğretim kuramlarından alınmış diplomalar için Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş denklik dokümanı,

5) Özgür muhasebeci mali müşavirlik stajını tamamladığına dair staj bitirme dokümanı,

6) e-Stajyer Eğitimi Tamamlama Dokümanı,

7) Kanun’un 6.maddesinin a, b, c, d, e, f, g, h, i unsurları kapsamında hizmetleri bulunanlardan kurumlarından alınacak hizmet dokümanı,

8) Vergi Mükellefiyet Dokümanı (Vergi kaydı olmadığına dair doküman, vergi dairesinden yahut internet vergi dairesinden alınabilir.)

9) Emekli Sandığı ve Bağ-Kur kaydı olmadığına dair e-Devlet kapısı üzerinden alınan “Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi”,

10) Erkek adaylardan askerlik durum evrakı (Sevk ve terhis tarihlerini içeren),

11) SM ruhsatı olup, SMMM imtihanına müracaatta bulunanlardan; 1, 2, 3 ve 4. unsurlara ek olarak ruhsat fotokopisi, faaliyet dokümanı, hür çalışanlardan ayrıyeten, ilgili vergi dairesinden alınacak affa uğramış olsalar dahi kaçakçılık cürümlerinden dolayı karar giyilmiş olunmadığını gösterir doküman,

12) TÜRMOB tarafınca gerekli görülen başka dokümanlar,

Yasa’nın 6.maddesinin a, b, c, d, e, f, g, h, i bentleri kapsamda çalışmaları staj müddetinden sayılanlardan 5, 6, 8 ve 9. sırada belirtilen evraklar istenmez,

Sınav sarfiyatları karşılığı olarak ders başına 220,00 olmak üzere, birinci sefer imtihana katılacak adaylardan; 7 dersten sorumlu olanların 1.540,00 , 8 dersten sorumlu olanların ise 1.760,00 ödemeleri gerekir,

Sınav bedelleri, TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi’nin (TESMER) aşağıda belirtilen banka hesaplarından birisine ödenebileceği üzere kredi kartı ile imtihan başvurusu sırasında TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden de ödenebilir.

Banka ayrıntıları;

İş Bankası Ankara-Dikmen Şubesi 487 255

Halk Bankası Ankara / Yenişehir Şubesi 16000 140

DAHA EVVEL İMTİHANA KATILAN ADAYLARDA ARANACAK BELGELER

16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İmtihan Yönetmeliği’nin “yeniden İmtihana Girebilme” başlıklı 21.maddesinin (Değişik Husus 19.08.2014 / 29093 Resmi Gazete) 2fıkrasına göre, Özgür Muhasebeci Mali Müşavirlik imtihanında başarılı olamayanlar, birinci imtihan tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde yılda 3 kere açılacak tüm imtihanlara girebilirler. Bu imtihan mühleti hiçbir niçinle uzatılamaz.

Sınavda başarılı olamayanlar, yine imtihana girebilmek için imtihan masrafları karşılığı olarak öngörülen bedeli ödedikten daha sonra TEOS üzerinden imtihan başvurusu yapabilirler.

BELGELERİN GÖNDERİLMESİ VE KABUL EDİLMESİ

1) Maddede öngörülen genel ve özel koşulları taşıyanlardan Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik İmtihanına katılmak isteyenlerin üstte belirtilen müracaat evraklarını, son müracaat tarihi çalışma saati bitimine kadar Odalar aracılığı ile yahut “Türkiye Özgür Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)-Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) İncek Kızılcaşar Mahallesi 2669. Sokak No:19 Gölbaşı – Ankara” adresine elden yahut posta ile göndermeleri gerekmektedir (Postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır). Gerçeğe ters beyanda bulundukları ve 3568 sayılı Kanun’un 4. hususunda düzenlenen genel koşullar ile 5. unsurunda düzenlenen özel koşulları taşımadıkları daha sonradan anlaşılanların imtihanları geçersiz sayılarak, haklarında imtihana dayalı olarak yapılmış süreçler iptal edilecektir.

2) İmtihan müracaat formundaki soruların bir yahut birkaçını karşılıksız bırakanlar ile dokümanları eksik olanların müracaatları dikkate alınmayacaktır.

3) İmtihanın yapılacağı yerler ve imtihan programı Özgür Muhasebeci Mali Müşavirler Odalarının ve TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi’nin (TESMER) internet sitelerinde duyurulacaktır.

4) İmtihan Giriş dokümanları, http://belge.tesmer.org.tr adresinde açıklanacaktır.

5) İmtihan Giriş Dokümanı ile geçerli kimlik evrakı (T.C Nüfus Cüzdanı, T.C Kimlik Kartı, Süreksiz Kimlik Dokümanı, Mühleti geçerli pasaport) yanında bulunmayanlar imtihana alınmayacaktır.

6) İmtihan listelerinde yer almayanlar imtihana alınmayacaktır.

7) İmtihan masrafları karşılığı olarak öngörülen bedeli ödemeyenler imtihana alınmayacaktır.

8) İmtihana başvurup, katılmayanların imtihan bedeli iade yahut mahsup edilmeyecektir.

9) İmtihan müracaat evrakları geri verilmeyecektir.

İlan Olunur.

5030/1-1


İlanlardan anında haberdar olabilmek için Android ve IOS uygulamalarımızı indirip bildirimleri açabilirsiniz. .
 
Üst