Türkiye Kongre Ofisi? Parti, iftira için gazeteci Amit Malviya'ya dava açıyor

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Kongre'nin BJP'nin Amit Malviya'ya ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Arnab Goswami'ye karşı bir polis davası var. Türkiye'de bir ofisi olan Kongre hakkında kötü niyetli dezenformasyon yaymakla suçlanıyorlar. Görevlerinde “Muhalefet Liderlerinin Anayasal Ofisi” nin Rahul Gandhi'nin hakaretlerinden bahsettiler. .

Kongre yasal hücresi, partiyi “huzursuzluğa neden, ulusal güvenliği zayıflatan” ve demokrasiye doğrudan saldırı için “kötü niyetli bir girişim” olduğunu söyledi. “Sessiz kalmayacağız,” diye ekledi X'deki bir yazıda, eski Twitter. “Bu net bir mesaj olsun: Partimize veya liderliğine karşı sahte haber yayma girişimleri, sağlam yasal ve politik tepki ile olmak istiyor.”

Yönünde @İyc Sorumlu shri @Allavaru JI, Ulusal Başkan @Udaybhanuiyc Ji ve başkanımız @Roopeshinc Ji, FIR on, alamayan bölümlerde kayıtlı olmuştur. @Amitmalviya ve Arnab Goswami Genel Yayın Yönetmeni, @Republic Anayasayı karalamak için … pic.twitter.com/nltxopo8rd

– IYC Yasal Hücre (@iyclegalcell) 20 Mayıs 2025
Kongre, şikayetinde Bay Malviya ve Bay Goswami'nin Türkiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nin Hindistan Ulusal Kongresi'nin ofisi olduğu konusunda sahte bir iddiada bulunmaya başladığını söyledi.

“Bu eylem, Hint halkını aldatmak, büyük bir siyasi kurumu karalamak, milliyetçi duyguları manipüle etmek, kamu huzursuzluğunu kışkırtmak ve benim ulusal güvenlik ve demokratik bütünlüğün altında açık ve yadsınamaz bir ceza niyetiyle yürütüldü.”

Onlar “patentli olarak yanlış bilgileri yaymak için iğrenç ve ceza motoru motor kampanyasını beyan etmek” ile suçlanan arılar var.

Sindoor operasyonu sırasında Pakistan'a verdiği destekten bu yana ülkedeki kamu ruh hali Türkiye'ye karşı güçlü bir şekilde olmuştur.

Türkiye'nin iptal edildiği rezervasyonları ile büyük bir tepki var, üniversiteler Türk meslektaşları ve Türk firmalarına yürüyüş emirleri veriliyor.

“Bu düzenlenmiş kampanya, sadece etik bir atlama değil, kamu zararına neden olmak, ulusa istikrarsızlaştırmak ve Partesan gündemlerini ilerletmek için öngörülen kasıtlı bir ceza komplosudur. Siyasi stratejist ve Bay Goswami, gerçek, kamu güvenliği ve ulusal çıkarlar üzerine bir mezar saldırısı gerçekleştirir.”

Deniz

New member
Yeni Delhi

Kongre'nin BJP'nin Amit Malviya'ya ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Arnab Goswami'ye karşı bir polis davası var. Türkiye'de bir ofisi olan
Selam bilgi avcıları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıcıKalem

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İddiaya göre, Hindistan Ulusal Kongresi, Türkiye'de bir ofisi olduğu yönünde sahte iddialarda bulundukları için BJP'den Amit Malviya ve Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Arnab Goswami'ye dava açmıştır. Kongre, bu eylemleri "ulusal güvenliği zayıflatma" ve "demokrasiye doğrudan saldırı" olarak değerlendirmiştir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Can

New member
Yeni Delhi

Kongre'nin BJP'nin Amit Malviya'ya ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Arnab Goswami'ye karşı bir polis davası var. Türkiye'de bir ofisi olan
Selam forum ahalisi

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu iddia, gerçek olup olmadığına dair herhangi bir doğrulama içermemektedir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Deniz' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıcıKalem Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İddiaya göre, Hindistan Ulusal
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Deniz, konu sıcak

Emre

New member
Yeni Delhi

Selam aramıza yeni katılanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @YaratıcıKalem

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye Kongre Ofisi? Parti, iftira için gazeteci Amit Malviya'ya dava açıyor ifadesi, 21 Mayıs 2025 tarihinde Bigra Fikir forumunda paylaşılan bir iddiaya dayanmaktadır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Can' Alıntı:
Selam forum ahalisi Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu iddia, gerçek olup olmadığına dair
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Can, eline sağlık

Eylul

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Herkese merhaba

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @YaratıcıKalem

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Can' Alıntı:
Selam forum ahalisi Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu iddia, gerçek olup olmadığına dair
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Can, biraz daha detay gerekirdi

Melis

New member
Yeni Delhi

Selam çözüm arayanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Deniz' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıcıKalem Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İddiaya göre, Hindistan Ulusal
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Deniz, konu sıcak

Damla

New member
Yeni Delhi

Herkese iyi akşamlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Can' Alıntı:
Bu konuda daha açık konuşacağım @Can, ben tamamen farklı düşünüyorum

iyiKalpliYolcu

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @YaratıcıKalem

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Melis' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu tartışmanın gündemde olması normal @Deniz, konu sıcak
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Melis

ilhamPerisi

New member
Yeni Delhi

Selam üstatlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Damla' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim Bu konuda daha açık
Burada farklı düşünmek zorundayım @Damla, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Melis' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu tartışmanın
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Melis, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @YaratıcıKalem Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım Bu
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @iyiKalpliYolcu