Trump, Zelensky, Oval Ofis Bağırma Maçında Vance: “Anlaşma Yap ya da Dışarı”

YaratıcıKalem

Active member
Washington DC:

ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna'nın Başkanı Volodymyr Zelensky arasındaki toplantıya dakikalarda, Oval Ofis'teki iki lider arasında sözlü bir çatışma başladı. Yüksek ve sert bir sesle Başkan Trump, Bay Zelensky'ye “Ether'in bir anlaşma yaptığını ya da dışarı çıktığını” söyledi.

“Büyük başa çıkıyorsun … bunu kazanmıyorsun,” dedi hey.

Başkan Zelensky, ABD Başkan Yardımcısı'nın “Bu toplantıda?”

Ancak uluslararası medya Uutter inanamayarak izlerken iki lider arasında olağanüstü bir bağırış maçı oldu. Başkan Trump, Ukrayna'da bir barış anlaşması umuduyla “Bu şekilde uğraşmak işleri çok zorlaştıracak” dedi.

Donald Trump, “Milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynuyorsunuz. Üçüncü Dünya Savaşı ile kumar oynuyorsunuz ve yaptığınız şey bu ülkeye çok saygısız.”

Şimdiye kadar, Zelensky ondan “yüksek sesle konuşmak” dan vazgeçmesini istediğinde ABD Başkan Yardımcısı'na da genişledi. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Başkan Zelensky'ye savaşı sona erdirmek için “diplomasiye ihtiyaç duyulduğunu” söyledi, ancak Başkan Zelensky “Ne tür bir diplomasi?” Bay Vance daha sonra onu cumhurbaşkanı ofisinde “ahlaksız” olmakla suçladı.

İşte Trump ve Zelensky arasındaki sözlü düelloların geri kalanının bir Habersu:

Kutsal bok! Trump'ın Putin'in konuşma noktalarını kullandığını ima ettiği Zelensky'den bu kazı göz atın:

Trump: “Askeri ekipmanlarımız olmasaydı, bu 2 hafta içinde bitmişti”

Zelensky: “Putin'den duydum. 3 gün içinde. “

pic.twitter.com/6g3hhyzawk

– Aktivizme Çağrı (@CalltoActiveism) 28 Şubat 2025
Başkan Yardımcısı'nı savunan Donald Trump, Başkan Zelensky'ye “Size 350 milyar dolar verdik, size askeri ekipman ve çok fazla destek verdik. Askeri ekipmanlarımız olmasaydı, bu iki hafta içinde iki gün içinde bitti.”

Buna göre, Başkan Zelensky hemen geri çekildi ve Trump'ı Putin ile aynı kelimeleri konuşmakla suçladı. “EVET -EES, Wood iki ya da üç gün sürmedi – bunu Putin'den de duydum”

Zelensky'nin sözlü giyinmesine olan esnekliğinden şaşkına dönen Donald Trump, önemli mineraller kaymak için anlaştıkça “Böyle bir iş yapmak çok zor bir şey olacak” dedi. Küvetin ateşkes veya barış anlaşması yapmaz. Bu noktada bazı gazetecilerin alnını dehşet içinde başını salladığını gördü.

Bir şeyleri kontrol altına almak için ABD Başkan Yardımcısı tekrar içeri girdi. Birkaç gün önce Donald Trump, Zelensky'ye “diktatör” demiş ve Zelensky'yi “savaşa başlamak” ile suçlamıştı.

Oval Ofis'e geri döndüğünde Donald Trump derhal “Sanırım Amerikan halkının neler olduğunu görmesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu hikayeyi çok uzun süre tuttum. Yaptığımız her şey için Şükrançlı olmalısınız. Trump, ruh halini hafifletmek için” Bu harika TV “demek için bir an olduğunu söyledi.

Neredeyse azarlayan Zelensky, Trump “İnsanlar ölüyor, askerleri alçalıyorsun ve sonra bize söylüyorsun 'Ateşkes istemiyorum'Ve 'Dövüşmeye devam etmek istiyorum' – Bak … şimdi ateşkes çağırmalısın, böylece mermiler uçmayı bırakıyor ve daha fazla hayat kaybolmadı. Ben buradayım ve ateşkes istiyorum, ama ateşkes istemediğiniz için, “dedi Trump suçlayıcı bir ses tonuyla.

Zelensky, Trump'a “seleflerinize ateşkes hakkında ne söylemek zorunda olduklarını sormasını” isteyerek, Trump'ın derhal “akıllı bir insan olmayan Biden adında bir adamın eski ABD başkanına” hakaret ettiğini – kampanya mitingleri sırasında yaptığı, ancak belki de oval ofiste yaptığı bir şey olduğunu söyledi. Açıklama, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki çatlakları neredeyse kesinlikle genişletiyor.

“Ama bu senin cumhurbaşkanınızdı” diye bağırdı Zelensky, Trump'ın teklifler üzerindeki patlamasında biraz şok oldu. Trump Ukrayna cumhurbaşkanı hakkında konuşmaya devam ederek “Sana javelinler (insan taşınabilir bir tank karşıtı sistem verdim) verdim. Obama size (bedenleri kapsamak için) verdi. Gerçek yardım veren kişi sayesinde daha fazla teşekkür etmelisiniz.”

“Ben Beary'yi doğrudan seninle – kartlarınız yok. Bizimle birlikte kartlarınız var ve kartınız yok,” dedi Başkan Trump tartışmanın sonuna doğru Kakofoni Basın odayı doldurdu.

Yüksek desibel toplantısından sonra Donald Trump, sosyal medya platformu gerçek Social'da derhal bir mesaj paylaştı ve “Başkan Zelenskyy'nin Amerika dahil ise barışa hazır olmadığını belirledim.”

Başkan Trump, “Amerika Birleşik Devletleri'ne değerli Oval ofisinde saygısızlık etti. Barışa hazır olduğunda geri dönebilir.”

Bu çirkin toplantının ardından, Ukrayna'daki barış umudu, Başkan Zelensky'nin ateşkesin ilk adımı olan önemli bir anlaşmayı imzalamadan ayrıldığı için süresiz olarak gecikmiş görünüyor.