Trabzon Pidesi

Felaket

New member
Trabzon Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 su bardağı (200 ml)ılık su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
İç gereçler:

  • 100 gram tereyağ
  • 150 gram tel peynir
  • 150 gram taze kolot peyniri(yoksa taze kaşar da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 2 adet yumurta sarısı (üzerine kırmak için)
Trabzon Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaseye evvel ılık su ,maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz,üstü kapalı 10 dak bekletiyoruz.
  2. daha sonra zeytinyağı ekliyoruz ve unu azar azar ekleyerek evvel tahta kasıkla karısırıyoruz ve tuzu da ekliyoruz. 2,5 su bardağı unla kıvamını buluyor(fazlaca sert olmayan yavaşça cıvık bir kıvam)elle karıstırmaya devam ediyoruz. Üstünü kapatıp 20 dakika bekleyiyoruz.
  3. Tezgahımızı unluyoruz ,hamuru üstüne alıyoruz üzerini de unlayıp 2 bezeye ayırıyoruz.
  4. Tezgahı bir daha unluyoruz 1 bezeyi alıp yuvarlıyoruz. Öbürünü de tıpkı şeklde yuvarlıyoruz.
  5. Tepside yağlı kağı da un serpiyoruz ve bezeleri buraya alıp üzerini bezle kapatarak en az 50 dak bekletiyoruz.
  6. Tezgahın üstünü unluyoruz ve 1 bezeyi alıyoruz.
  7. Üzerini de unlayıp oklava kullanmadan elimizle dikkatlice kenarlara hakikat iterek hamuru açıyoruz.
  8. Hamur yumuşak bir kıvamda olduğundan elle rahatça açılıyor.
  9. İnce hamuru elde ettikten daha sonra hamuru tezgahın üzerinde yağlı bir kağıt üzerine alıyoruz.
  10. Yumurtanın akını yarısını hamurun kenarlarına sürüyoruz ve içe hakikat katlıyoruz.
  11. İç kısmından parmaklarınızla bastırarak kenarlara halini veriyoruz.
  12. Kenarların üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz.
  13. Hamurun ortasına kabarmaması için elimizle su serpiştiriyoruz.
  14. Fırınımızı 220 derecede boş tepsi ortasında ısıtıyoruz.
  15. Hamurumuzu altta yağlı kağıdıyla sıcak tepsiye alıyoruz ve fırına veriyoruz.
  16. Üzeri yavaşça kızarınca(yaklaşık 15 dakika) alıyoruz.
  17. Üstüne peynirlerin yarısını ekliyoruz bir daha elimizle yavaşça su serpiyoruz ve tereyağımızın yarısını modüllere bölerek en üste ekliyoruz ve fırına veriyoruz. Peynirler eriyince (yaklaşık 7 dakika).
  18. Fırından alıp üzerine 1 yumurtanın sarısını kırıyoruz ve tekrar fırına alıyoruz. Yumurta sarısı yumuşak kalacak biçimde pişince fırından alıyoruz.
  19. Kenarlarına tereyağ sürüyoruz.
  20. Diğer bezeye birebir süreçleri yapıyoruz ve pişiriyoruz.2 adet pide elde ediyoruz. (fırınım müsait olmadığından farklı başka pişirdim )Afiyet olsun:).
Trabzon Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst