Tırnak Pide

Felaket

New member
Tırnak Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam ve çörekotu
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur gereçleriyle yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur elde edip, 30-45 dakila mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamuru 6-7 modüllere bölüp bezeler yapın ve un serpili yağlı kağıt üzerine yerleştirip, üzeri kapalı biçimde 10 dakika bekletin.
  3. Yumurta sarısını yoğurt ile karıştırıp, 1 yemek kaşığı bezelerin üzerine dökün.
  4. Bezelerin üzerine yavaşça bastırarak genişletin. çabucak sonrasında parmaklarınızla bastırarak hal verin.
  5. İsteğe bakılırsa üzerine susam ve çörekotu serpiştirip, evvelinde ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst