Tepsi Poğaçası

Felaket

New member
Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6.5 su bardağı un
İçine

  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 250 gram lor peyniri
Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Arzu eden hamura bütün 1yumurta üzerine farklı yumurta sarısı sürebilir ????yada beyazını hamura sarısını üzerine kullanabilirsiniz ????.

  1. Yoğurma kabımıza sıvı yağ ılık süt ve su yumurta şeker tuz ve maya katılarak el çırpıcısı ile karıştırılır.
  2. daha sonrasında 4 su bardağı unu ekleyerek spatula ile karıştırmaya başlayalım.
  3. hemen sonrasında kalan unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamurumuz hazır olduğunda streçleyip 1 saat mayalandıralım.
  5. Hamuru 3 eşit modüle bölelim.
    ↪
    ister tezgahta yavaşça un serperek merdane sayesinde açalım.
    ↪
    isterseniz benim yaptığım üzere tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp açalım.
  6. daha sonrasında alt kısmına iç harcımızı koyalım.
  7. Üst tarafınca yaptığım şeritler formunda bıçak ile keselim.
  8. var ise aparatla da kesebilirsiniz.Çizgili kısmı üstte kalacak biçimde.
  9. Rulo halinde sararak yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  10. Hepsini tıpkı biçimde hazırlayalım.
  11. 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım.
  12. Vaktiniz var ise yarım saat bekletin ????.
  13. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp güzelce sürelim.
  14. Üstüne haşhaş ile süsleyelim.
  15. 180 derecelik fırında kızarana dek fansız ayarda pişirelim.
  16. Pişen poğaçalarımızı servis tabağına alalım ????????Afiyetler olsun ????.
Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst