Tepsi Mantısı (Sini Mantısı)

Felaket

New member
Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı İçin Gereçler

Hamur için :

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su (var ise et suyu)
Üzeri için :

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Toz biber
  • Nane
Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamur için yazdığım materyallerin hepsini yoğurma kabına alalım hamur özdeşene kadar yoğuralım.
  2. 20 dk üzerini örterek dinlendirelim.
  3. Kıymalı harcını hazırlayıp karıştıralım.
  4. Dinlenen hamuru 4 eşit kesime bölüp kalan kesimlerin üzerini örtelim.
  5. Kesimlere bölmek daha kolay açmanızı sağlayacaktır.
  6. Hamuru açacağımız yeri yavaşça unlayarak birinci parçayı merdane yada oklava sayesinde açalım.
  7. daha sonra küçük kareler formunda kesip kıymalı harcı koyalım.
  8. Hamurun iki ucundan tutarak üstü açık kalacak biçimde kapatalım.
  9. Yağladığımız tepsiye bu türlü hepsini dizelim.
  10. 200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde kızarana kadar pişirelim.
  11. Bir yandan tereyağ eritip salçayı kavurup suyu ekleyelim.
  12. Kaynayınca kapatalım.
  13. Kızaran mantının üzerine döküp suyu çekene kadar tekrar fırına verelim.
  14. Sarımsaklı yoğurt nane ve toz biber ile süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.

Tepsi Mantısı (Sini Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst