Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma

Felaket

New member
Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 yaş maya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kiloya yakın un
Bezelerin üzeri için

  • Her bezeye 1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı +1 dolu çay kaşığı yoğurt
  • Susam
Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur yoğuracağınız derin bir kabin içerisine un hariç tüm gereçleri koyun ve güzelce karıştırın.
  2. Unu dikkatlice ekleyip, yumuşak bir hamur elde edin ve mayalamaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru 16 eşit bezeye ayırın ve üzerine 1’er çay kaşığı tereyağ koyun.
  4. Tek bezeyi tezgaha alıp tereyağı yedirerek pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın ve rulo yapın.
  5. Yaptığınız ruloyu iki elinizle kıvırıp uzatın ve düğüm atın. Tüm bezeler bittikten daha sonra tepside 10 15 dakika tepsi mayası yaptırın.
  6. Yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp açmaların üzerine sürün ve susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst