Tel Tel Ayrılan Örgü Poğaça

Felaket

New member
Tel Tel Ayrılan Örgü Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 su bardağı un (kulak göğsü kıvamına gelmesi yeterli)
Tel Tel Ayrılan Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, su, toz şeker, mayayı derin bir kabın içerisine alalım.
  2. Şeker ve maya eriyene kadar tüm materyalleri yeterlice karıştıralım.
  3. daha sonrasında yumurta akı, sıvı yağ ve tuz ek esip karıştıralım.
  4. Tüm materyaller homojen kıvama geldiğinde 8 yada 9 su bardağı unumuzu kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar ek edelim.
  5. Hamurumuz kulak göğsü kıvamına geldiğinde 30 adet beze yapalım.
  6. 1 adet örgü poğaça için 3 adet beze gerekli ve bu bezeleri başka ayrı 1 karış uzunluğunda açıp hamurları baş kısımlarından birleştirelim ve örgü tekniği uygulayalım.
  7. Bütün hamurları bu türlü örgü yapıp bitirdikten daha sonra üzeri için susam kavuralım .
  8. Susamlarımız kavrulurken 1 adet yumurt sarısı ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştıralım.
  9. Poğaçalarımızın üzerine sürelim.
  10. Çabucak akabinde da kavrulan susamlarımızı serpelim 170 derece de 40-45 dk pişirin.
Afiyet olsun ????.

Tel Tel Ayrılan Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst