Tek yumurta ikizi kız kardeşlerin amacı futbolda ulusal forma

MizahSarrafi

Active member
İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor Kulübü (YAB-PA) Bayan Futbol Takımı’nda oynayan tek yumurta ikizleri, mahallede başladıkları futbolu 7 yıl evvel yeşil alanlara taşıdı.

Ekipte farklı alanlarda misyon alsalar da ikizler oynadıkları futbolla gelecek vadediyor.

YAB-PA Kulübü Lideri Ali Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikizlerin grubunda başarılı bir performans sergilediğini söylemiş oldu.

Akyüz, “Biri sol ayak, dayanılmaz bir forvet ardı. Geleceği var. Bu ligin gelecekteki ’Messi’ stili diyebilirim bayan futbolunda. Başkası de kaleci, üstene katarak hayli düzgün biçimde devam ediyor. O da nasip olursa iki yıl daha sonra ligin gözdesi olur.” dedi.

İkizlerin ekipte sevildiğine işaret eden Akyüz, “Takımın gözdeleri. Bayan futbolunu aldığımızdan bu yana elimizde büyüdüler. Çok istiyorlar, epeyce seviyorlar. hiç bir antrenmanı aksatmıyorlar. Bunlar da bizi keyifli ediyor. Ekibimizde bu biçimde ikizlerin olması farklı bir moral, farklı bir hoşluk.” diye konuştu.

On beş yaşındaki Özge Doru, mahallede kardeşiyle bir arada erkeklerle küçük yaşlarından bu yana top oynadığını anlattı.

Ailesinin takviyesiyle futbol oynamaya devam ettiğini lisana getiren Özge, çabucak sonrasında kadroya katıldığını belirtti.

bir süre kardeşiyle birlikte jimnastik de yaptıklarını söz eden Özge, “beraber idman yapıyoruz. Birbirimize her biçimde takviye oluyoruz. İdmanlarımızda bir arada çalışıyoruz. Mahallede, top alanında da bir arada oynuyoruz. ” dedi.

Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Hoş Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Özge Doru, amacının ulusal formayı giymek ve antrenörlük olduğunu lisana getirerek, “Bunun için hayli çalışıyoruz. Kardeşimle bir arada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birebir yolda bir arada yürüyoruz. Tek başıma gelmiyorum buralara. Bu beni hayli keyifli ediyor.” diye konuştu.

Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Hoş Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Ezgi Doru ise sağ ve sol bek ile kaleci olarak futbol hayatını sürdürdüğünü söylemiş oldu.

Ezgi, futbola evvel kardeşi Özge’nin başladığını çabucak sonrasında kendisinin ilgi duyduğunu belirterek, “Okulumdan mezun olup vücut eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Ulusal ekipte oynamak ve daha güzel yerlere gelmeyi istiyorum. Bunun için çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.

Ezgi ve Özge Doru’nun anne ve babası da kızlarına futbolda başarılı olmaları için takviye veriyor.

AA