Tavuklu Zarf Böreği

Felaket

New member
Tavuklu Zarf Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yufka
  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 avuç ceviz
  • 1 şişe maden suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk eti küp küp doğranır ve güzelce yıkandıktan daha sonra tencereye alınır.
  2. Bir ölçü su eklendikten daha sonra pişirilir ve fazlaca az yağ eklenir.
  3. ondan sonrasında ocağın altı kapatılır.
  4. Pişen tavuktan bir bardak tavuk suyu ayrılır.
  5. Yufka tezgaha serilir.
  6. Maden suyu ve eritilmiş tereyağ karışımı yufkanın ortasına sürülür.
  7. İkinci yufkaya da tıpkı süreç uygulanır.
  8. Toplamda iki yufka üst üste olacak.
  9. Öteki taraftan soğan ince ince doğranır ve fazlaca az sıvı yağda kavrulur.
  10. Didiklenen tavuklar, ceviz, tuz ve karabiber eklenir.
  11. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  12. Sosladığımız yufkanın ortasına harç eklenir.
  13. Evvel iki kenarlarını içe hakikat sonrasındasında kalan öbür kenarlarını kapatıp kare biçimi verilir.
  14. En son uçları birleştirilerek zarf biçimi verilir.
  15. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  16. Çörekotunu da ekledikten daha sonra 170° fırında nar üzere kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Tavuklu Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst