Tavuklu Şam Börek (Göğüs)

Felaket

New member
Tavuklu Şam Börek (Göğüs) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 7 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
Hamuru için;

  • 8 su bardağı un
  • Maya
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Tavuklu Şam Börek (Göğüs) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavuk göğsünü incecik doğruyoruz ve tavaya biraz sıvı yağ döküp tavukları kızartıyoruz
  2. Üstüne robottan çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Kavrulan harca tuz biber salçası koyup akabinde maydanozu katıp piştikten daha sonra kapatıyoruz.
  4. Akabinde hamuru için geniş bir kaba un tuz maya ve sıvı yağı karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurumuzu 1 saat dinlendirdikten daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp üstünü örtüp açmaya başlıyoruz.
  6. Açtığımız bezeleri harçtan 1 yemek dolusu kaşığı yayıp ay halinde kapatıyoruz saç tavada pişiriyoruz afiyet olsun .
Tavuklu Şam Börek (Göğüs) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst