Tavuklu Perde Pilavı

Felaket

New member
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tavuk göğsü yada 3 adet but
  • 3 bardak baldo pirinç
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı cam fıstığı
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram badem
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz
Hamur için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım fincan sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 3 yada 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk göğsü tencereye alınır ve haşlanır.
  2. Tencereye tereyağını eritip içine doğranmış biber ve havuç eklenir kavrulur.
  3. Akabinde fıstık eklenir bir ölçü kavrulur.
  4. Yıkanıp süzülen pirinç eklenir ve düzgünce kavrulur ,üzerine 4 bardak et suyu eklenir tuz ek edilir.
  5. Pilav suyunu tam çekmeden içine kuş üzümü, yenibahar, karabiber ,pul biber eklenir karıştırılır.
  6. Pilav piştikten daha sonra didiklenen et eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Hamuru için 3 kaşık yoğurt ,2 yumurta ,yağ ve tuz karıştırılır.
  8. Akabinde denetimli bir biçimde un eklenir kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir ,hamurdan bir kesim 3 te 1 i kadar kalan hamur merdane sayesinde açılır.
  9. Öte yandan fırın kabına tereyağını sürüp üzerine bademler dizilir buzdolabında 10 dakika bekletilir.
  10. ondan sonrasında açtığımız hamuru kalıba dikkatli yerleştirip içine pirinç karışımı eklenir .
  11. Kalan hamur açılır ve kalıbın en üstüne yerleştirilir, kenarları birleştirilip 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
  12. Fırından çıktıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca kesilip servis edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst