Tavada Pizza

Felaket

New member
Tavada Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 fincan un
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça ya da 2 yemek kaşığı ketçap (Ben salça kullandım)
  • Yarım tatlı kaşığı kekik (İsteğe göre azaltıp artırabilirsiniz)
  • 2-3 yemek kaşığı su
Üst gereçleri için;

  • 10 dilim sucuk
  • 1 adet biber
  • 10 adet zeytin
  • Yarım su bardağı mısır
  • İsteğe nazaran domates de ekleyebilirsiniz
Üzeri için;

  • Kaşar
Tavada Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için; evvel yumurta ve tuz çırpılır.
  2. Sıvıyağ, yoğurt ve şeker eklenir yine çırpılır. Akabinde un ve kabartma tozu da eklenerek yeterlice karıştırılır.
  3. Yağlanmış büyük bir tavaya hamur yayılır.
  4. sonrasındasında sos gereçleri hazırlanarak yaydığımız hamurun üstüne sürülür.
  5. Gelelim pizza materyallerine.
  6. Sucuk ve biber dilimlenir. Zeytinlerin çekirdeği çıkarılır. Mısırlar hazırlanır ve kaşar rendelenir.
  7. Hamurun üstüne sucuk, biber, zeytin ve mısır dizilir en üste kaşar koyulur.
  8. Tavanın kapağı kapalı biçimde 17-18 dk orta ateşten biraz daha düşük en kısığa yakın düzeyde pişirilir. Afiyet olsun :).
Tavada Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst