Tavada Çıtır Lahmacun

Felaket

New member
Tavada Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

Hamur İçin;

  • 5 su bardağı un ( gerekirse 2 kaşık daha eklenebilir)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;

  • 500 gram kıyma
  • 3’er adet kırmızı ve yeşil kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Tavada Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Geniş bir kaba su ve tuzu koyup unumuzu kontrollüce ekleyerek orta sertlikte bir hamur yapalım.
  2. Hamurumuzu yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Bu sırada iç harcımız için tüm gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
  4. Harcımızı 10 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlenen hamurumuzu 12 eşit modüle bölüp beze haline getirelim.
  6. Tavamızı ısıtıp üzerine yalnızca un serpiştirelim.
  7. Bezelerimizi merdane sayesinde tavanın boyutunda açalım.
  8. Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı harcımızdan koyup kenarlarında bir parmak boşluk bırakacak biçimde hamura yayalım.
  9. Un serptiğimiz ve ısıttığımız tavaya koyup kısık ateşte tavanın ağzını kapakla kapatıp 5 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Tavada Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst