Tam Tanım Su Böreği

Felaket

New member
Tam Tanım Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta (yumurtalar küçükse 7)
  • Bir kaç damla limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Haşlamak için ;

  • Derin tencere ve kaynamış 2 litre su
  • Şok yapmak için soğuk 2 litre su
Yufkaları yağlamak için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağ
İç harç için;

  • Peynir, kaşar, maydanoz (istenilen miktarda)
Tam Tanım Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemeleri karıştırın, fazlaca yumuşak olmayan bir hamur yapın.
  2. İyice yoğurun tezgahta döve döve.
  3. 12 beze yapın.
  4. Hepsini tepsi boyutunda açın.
  5. Kaynayan suya tuz atıyoruz ve 2 damla limon sıkıyoruz.
  6. Açılan böreklik yufkaları tek tek haşlıyoruz. Tepsiye seriyoruz.
  7. Yufkaların ortalarını yağlıyoruz.
  8. Aralara 1 er tane kuru yufka seriyoruz.
  9. 6. Katta peynirli iç harcı koyuyoruz.
  10. Aynı sürece devam edin.
  11. En üst haşlanmış olacak.
  12. Küçük bi kaç bıçakla darbe atıp delik yapıyoruz kabarmasını önlemek için.
  13. 200° de pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tam Tanım Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst