Tahınli Pide

Felaket

New member
Tahınli Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 5.5 6 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Tahinli harcı için:

  • 1.5 şu bardağı tahin
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı su
Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • var ise 1 tatlı kaşığı pekmez
Üzerine serpmek için;

  • Susam
Tahınli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına mayayı ve şekeri alalım su, süt, ve sıvı yağını cezvede biraz ısıtalım ılık olsun.
  2. Mayanın üzerine döküp çırpalım maya erisin.
  3. Yumurta akını ekleyip 2 bardak un ekleyip karıştıralım tuzunu ekleyelim.
  4. Tuzu daha sonradan ek ediyorum mayanın aktifliğii bozmasın diye ???? un eğine devam edelim düzgünce yoğuralım yaklaşık 6-7 dk kadar.
  5. Güzelce yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim üzerini sıkıca örtüp 1 saat mayalanmaya kaldıralım.
  6. Dolgusu için şeker tahini bir kaba alıp karıştıralım azar azar su eği ile akışkan bir dolgu hazırlayalım.
  7. Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde kopartıp unlanmış tezgah yahut tepsiye dizelim yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla koyup bardak tabanını sıvı yağa bandırıp bezenin ortasına bastıralım.
  8. 10 dk dinlendirdikten daha sonrada elimizle bastırarak biçim verelim (ben fırını 50 dereceye alıp sıcaklığında beklettim) her bezeyi bu biçimde yapıp içerilerine.
  9. Tahin karışımından dolu dolu 1rer kaşık hepsine eşit hisse edelim 20 dk da tepsi.
  10. Mayası yapıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sıvı yağ var ise da pekmez ile karıştırıp kenarlarına sür üzerlerine susam serpelim.
  11. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında alt üst pişirelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Tahınli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst