Tahinli Çörek

Felaket

New member
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tane yumurta
  • 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen)
Su bardağı ölçüm 200 ml

İçi için;

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı tepeleme şeker
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam yahut fındık
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı uygun bir kaseye alın karıştırın ve 5 dakika bekletin maya kabarsın.
  2. sonrasındasında tuz, sıvı yağ,su,yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ek ederek güzelce yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin üzerini streçleyip yaklaşık 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Bir kaseye tahini ve şekeri koyun şeker eriyene kadar karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru 5 eş modüle bölün(205 gr) elinizle yuvarlayın ve 10 dakika bekletin.
  6. ondan sonrasında birinci yuvarladığınız bezeyi alın yavaşça un serpin ve yuvarlak olacak biçimde merdane sayesinde açın. Hamuru fazlaca inceltmeyin.
  7. Üzerine tahinli karışımdan 2 kaşık sürüp her tarafına gelecek biçimde yayın hamuru rulo halinde sarın.
  8. ondan sonrasında hamuru uzunluğuna gerçek genişleterek uzatın yaklaşık 130 cm olmalı.
  9. 2 ucu aksi istikamete hareketler yaptıktan daha sonra etrafında döndürerek sarın ve üzerine hafifçeçe bastırın. Ayrıntılı tanım ınstagram hesabımda oradan bakabilirsiniz.
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri dizin 10 dakika beklettikten daha sonra yumurta sarısını sürün.
  11. İsteğinize göre susam yahut fındık serpebilirsiniz.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda denetimli olarak pişirin. Afiyet olsun ????.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst