Tahinli Çörek

Felaket

New member
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Aldığı kadar un
İçi için:

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • Ceviz (İsteğe bağlı)
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için evvela mayayı ,ılık su ve 1 kaşık şeker ile 5 dakika kadar etkinleştirin.
  2. Bu ortada yoğurma kabına unu alıp ortasını açın.
  3. Tüm gereçleri ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  4. İyice yoğurduğunuz hamuru üstünü kapatıp mayalanmaya bırakın. (1 saat mayalanması kâfi. )
  5. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde modüller koparıp beze yapın.
  6. Yaptığınız bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın ve her yerine gelecek biçimde tahin sürüp şeker serpin. (isterseniz bu ortada çekilmiş ceviz de serpebilirsiniz. )
  7. sonrasındasında uzun bir rulo formunda sarın ve kendi etrafında da döndürerek yuvarlayın.
  8. Hazırladığınız hamuru tekrar açıp birebir biçim de tahin sürüp şeker serpin ve tekrar rulo halinde sarın ve kendi etrafında da döndürerek yuvarlayın.
  9. Üzerine yavaşça bastırarak tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürüp şeker serpin.
  10. ondan sonrasında evvelde ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Pişen çöreklerimiz servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????????
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst