Su Böreği

Felaket

New member
Su Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • Peynir, maydanoz
Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 şişe maden suyu
  • Çörek otu
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Borcama birinci yufkamızı serelim kenarları dışarıda kalsın.
  2. Sosumuzu hazırlayalım yumurta, süt ve sıvı yağı uygunca çırpalım.
  3. Başka yufkalarımızı 4 eşit modüle bölelim.
  4. 12 kesim olacak elimizde.
  5. Birinci serili olan yufkanın üzerine 2 modül daha ekleyelim sosu ekleyelim .
  6. 2 modül ekleyip bir daha sos dökelim.
  7. bu türlü 6 adet yufkayı eklemiş olacağız.
  8. Sos döküp iç harcı yayalım .
  9. Uygunca ve kalan yufkaları da 2 yufka 1 sos olacak biçimde bitirelim.
  10. Birinci serdiğimiz yufkanın kenarlarını katlayıp kapatalım.
  11. Yağlı kağıt ile zıt çevirip borcama yağlı kağıt ile koyalım .
  12. bu türlü böreğimizin yüzeyi de daha düzgün duracaktır
    ☺
  13. Dilimleyip kalan sosu ekleyelim ve 1 şişe maden suyu ekleyelim.
  14. Üzerine çörek otu ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun deneyeceklere????.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst