Su Böreği (2 Kat Peynirli)

Felaket

New member
Su Böreği (2 Kat Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet su böreği yufkası (bim marketten temin ediyorum)
Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılacak)
İç gereci isteğe nazaran;

  • Peynir
  • Maydanoz
Su Böreği (2 Kat Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhabalar :)Bu nefis ve kolay su böreği tanımımız için yağladığımız tepsimize 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak biçimde yerleştiriyoruz. ( hayli büyük bir tepsi tercih etmedim 28cm civarıydı, kalın olmasını istemiyorsanız büyük uzunluk tepsi kullanabilirsiniz. )
  2. Bir kabın içersinde güzelce çırptığımız sosumuz dan yufkaya gezdiriyoruz
  3. 2. Yufkamızın yarısını havalı biçimde tepsimize yerleştirip üzerine sos ve kalan yarısını da birebir biçimde yerleştiriyoruz.
  4. Peynirimizin yarısını yerleştiriyoruz. 3. Yufkamızı da ikiye bölerek yarısını yerleştiriyoruz üzerine sos ve kalan yarısını da yerleştiriyoruz.
  5. Üzerine sos dökmeden kalan peynirimizi yayıyoruz.
  6. daha sonra 4. Yufkamızı da ikiye bölerek birebir süreci yinelıyoruz.
  7. Kalan sosumuza 1 yumurta sarısını ek ederek güzelce çırpıyoruz.
  8. Böreğimizin dışına sarkan yufkalarını bohça yapar üzere kapatıyoruz ve sosumuzu güzelce üzerine döküyoruz.
  9. 15-20 dakika bu türlü dinlendirerek 180 derece önce ısıtılmış alt üst fanlı ayar fırında nar üzere kızarana dek pişiriyoruz.
  10. Sıcak ve ılık olarak servis edebilirsiniz. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun, tanımımı beğenirseniz beni takip etmeyi unutmayın dostlar
    ☺
    .
Su Böreği (2 Kat Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst