Sokak Simidi

Felaket

New member
Sokak Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 gr un
  • 275 gr su
  • 12 gr toz şeker
  • 10 gr tuz
  • 6 gr instant maya
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pekmez
Bulamak için;

  • 250 gr simitlik susam
Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım homojen bir kıvam alana dek güzelce yoğuralım.
  2. Hamuru 7 eşit modüle bölelim.
  3. Tüm kesimleri 3 parmak kalınlığında 7-8 cm uzunluğunda olacak biçimde fitiller yapalım.
  4. Fitillerin üzerine sıvı yağ sürelim streç sinemayla kapatalım ve 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurları parmak kalınlığında olacak biçimde incelterek uzun şeritler elde edelim.
  6. Her bir şeridi u formunda kıvıralım ve burgu yaparak iki ucunu birleştirelim.
  7. Tüm şeritleri bu türlü yaptıktan daha sonra evvel pekmezli sosa çabucak sonrasında susama bulayalım ve üzerlerini streç sinemayla kapatarak 15 dk daha dinlendirelim.
  8. Bu ortada fırını 190 derecede ısıtmaya başlayalım.
  9. Dinlenen hamurları elinizle çevirirek yavaş yavaş esnetip standart simit boyutunda büyütelim yuvarlak formda fırın tepsisine alalım.
  10. Isınmış fırında 15 dk pişirelim.Afiyet olsun
    ❤
    .
Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst