Soğanlı Ekmek

Felaket

New member
Soğanlı Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 10 grm yaş maya
  • 1 su bardağı 200 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 kesme şeker
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz pul biber maydanoz kurusu isteğe bağlı
Soğanlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese merhabalar bir daha enfes bir kahvaltı ekmeği tanımı sizlerle yiyenlerin hayran kalacağı pratik bir tanım.

  1. birinci vakit içinderda hamurumuzu yumuşak bir biçimde yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Soğan sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurup üzerine salça ve baharatları ek ediyoruz yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yapıyoruz.
  5. Pişirme tepsisine alıyoruz ve elimizle bastırıp üzerine soğanlı sosu sürüp 220 derecelik fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun ????.
Soğanlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst