Sodalı Poğaça

Felaket

New member
Sodalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya 11 gr
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sade maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
İç gereç;

  • Beyaz peynir
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Sodalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına maya, sütü ve şekeri alıp çırpalım. Sıvı yağ, maden suyunu ve yumurta akını ekleyip azar azar unu ek edip çırpmaya devam edelim.
  2. Tuzu da bu sırada ekleyip katılaşınca elimiz ile yoğuralım, yumuşak az ele yapışan bir hamur olacaktır.
  3. Üzerini streç ile sarıp sıcak ortamda 1saat mayalandıralım. Mayalandıktan daha sonra 5 bezeye bölelim uzunlamasına açıp bir aparat yada bıçak ile uzun kesikler açalım.
  4. Uç kısmına peyniri yerleştirip sararım yağlı kağıt serilmiş 24cmlik kek kalıbına yerleştirelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı karışımını sürelim haşhaş serpelim önce ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirelim.
  6. Piştikten daha sonra üzerini 10 dk bez ile örtüp sonrasındasında dilimleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Sodalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst