Sinez Unu İle Çıtır Pişi

Felaket

New member
Sinez Unu İle Çıtır Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya ( 10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe göre daha az)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 bardak beyaz un
  • 2.5 bardak siyez unu
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Sinez Unu İle Çıtır Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1. 5 bardak ılık suyu bir kaba alalım. Üzerine 1 paket mayayı ekleyelim. Mayayı elimiz ile eritelim karıştıralım.
  2. daha sonra tuz ve şekeri ekleyip 2,3 dk karıştırıp mayayı aktive edelim. 2 bardak olağan unumuzu koyalım akabinde 2,5 bardak siyez unumuzu ekleyelim. Siyez unu pişiyi çıtır çıtır yapıyor. İçi hiç hamur kalmıyor. İnsanı yıkamıyor ????
  3. Hamurumuz hazır olunca 30,45 dk aralığında üzerini kapatıp, güneşe ya da sıcak olacak bir yere koyalım. Yeterlice kabarsın. Vakit geçtikten daha sonra hamurumuz hazır olunca elimizi sıvı yağ ile hamuru açalım. Toparlayalım. Küçük bezeler haline getirip bir tahta üzerinde açalım.
  4. Kızgın yağda kızartalım. daha sonrasında çıtır çıtır lezzetli pişimiz hazır ????????
Not: Hamur ele hayli yapışmayacak bir tık daha un konulabilir daha sonrasında sıvı yağ ile hamuru toparlayabilirsiniz. Siyez unu kullanıldığı için hamur piştiğinde rengi açık kalıyor. Çıtır çıtır oluyor.

Sinez Unu İle Çıtır Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst