Simit

Felaket

New member
Simit Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
Üzeri için

  • Kavrulmuş susam
  • 1 tane yumurta akı
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına şeker, yaş maya, ılık su, sıvı yağ, koyarak karıştırıyoruz.
  2. Tuzu da ekleyip yine karıştırıyoruz. Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru kapalı bir kapta yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz. (11 tane çıkıyor)her bezeyi iki ye bölüyoruz toplam 22 tane olacak.
  5. Elimizle sıvı yağ sayesinde ince uzun rulo yapıyoruz.
  6. Şerit yaptığımız hamuru ikiye katlayıp sarıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  8. Tabağa yumurta beyazını koyup düzgünce karıştırıyoruz.
  9. Simitleri evvel harca daha sonra susama bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz. , (yada fırça ile yumurta beyazları ile firçalayıp susamı üzerine ekliyoruz) 20 dk tepside mayalanması için dinlendiriyoruz.
  10. 250 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. (kontrolu) afiyet olsun.
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst