Simit Tadında Açma

Felaket

New member
Simit Tadında Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket ındesıt maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Göz sonucu tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bolca susam
Simit Tadında Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ılık şu ve sütü yoğurma kabına alalım maya ve şekeri ilave edup karıştıralım sonrasındasında tuz ve sıvı yağı ek edelim.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Yaklaşık iki saat mayalandıralım ve ondan sonrasında elimizi yağlayıp formunu verelim.
  5. 15 dakika tepsi mayası yapıp bir kase ortasında pekmez şu ve yağı karıştırıp fırça sayesinde sürelim ve bol susam dökelim.
  6. Max ayarda konturollü pişirelim.
Simit Tadında Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst