Simit Poğaça

Felaket

New member
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
İçi için;

  • Kaşar peyniri
  • Sosis (küp küp doğranmış)
Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağından biraz fazla su
  • Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker ve mayayı alalım maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  2. Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini streçleyip pak bir bez örterek 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. İç harcı için kaşar peyniri rendeleyelim ve sosisleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  5. 45 dk dinlenen hamurumuzu küçük bezeler yapalım.
  6. Her bir bezeyi evvel elimizle yuvarlayalım, daha sonrasında bastırarak daire biçiminde açalım.
  7. Açtığımız hamurun ortasına kaşar peyniri ve sosisleri yerleştirelim ve kapatarak elimizle yuvarlayalım.
  8. Önce pekmezli karışıma akabinde kavrulmuş susama batıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
  9. Son olarak poğaçalarımızın üzerine çizikler atalım ve evvelde ısıtılmış 180° alt üst fansız fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  10. Fırından çıkan simit poğaçalarımızın üzerini pak bir havlu ile örtelim 10dk dinlendikten daha sonra servise hazır afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst