Simit Börek

Felaket

New member
Simit Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
İçi:

  • 750 gram ıspanak
  • 1 kısım pırasa
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Simit Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yıkanmış ıspanakları incecik doğranmış pırasa, tuz, şeker, sıvı yağ ile suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Her birini dört çeyrek modüle böldüğümüz yufkaları bir bir alıp yoğurt, zeytinyağı karışımı ile sosluyoruz.
  3. Fotoğraftaki üzere içini koyup ince bir biçimde rulo sarıyoruz.
  4. Her ruloyu biraz büzerek daire biçiminde büküyoruz. Açıklığı fotoğraftaki üzere sosla ıslatıp sarıyoruz, yapışıyor aslına bakarsan kendi kendine.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine bir yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırıp fırça sayesinde sürüyoruz.
  6. Son olarak haşhaş yahut susam serperek önce ısıtılmış 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sıcak sıcak, çıtır çıtır servis ediyoruz.
Afiyet olsun ????

Simit Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst