Felaket
New member
Silor Tanımı İçin Malzemeler
Güveç kase için
Not EkleTarifi Yazdır
Güveç kase için
- 15 ya da 16 adet silor
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 ölçü su
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Çırpılmış 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun yapılışı; yufkalar açıldıktan daha sonra sac üzerinde pişirilerek çabucak sonrasında rulo sarılır.
- İki parmak kadar kesilir. tepsiye dizilir ve fırınlanır.
- Serilerek kurulutulur.
- Koca sene bilhassa ramazan ayı için hazırlık yapılır. Ben kendime yaptığım için güveçte yaptım sizler daha büyük bir kaba hazırlayabilirsiniz.
- Silor, sosu için: yoğurdu ayran yapacak kadar su,bir ölçü sıvı yağ ocakta kaynatılır.
- Sıcak sos silorların üzerine gelecek biçimde dökülür. Kıvamlı yoğurt çırpılır.
- Silorların üzerine dökülür.
- En son tereyağ,isteğe nazaran toz biber ve pul biber yakılarak gezdirilir.