Sembusek (Şemburek)

Felaket

New member
Sembusek (Şemburek) Tanımı İçin Materyaller

  • 500-700 gram kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça (Domates-biber karışık)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
Yağlamak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sembusek (Şemburek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için su ve mayayı uygun bir kapta kabartalım. Azar azar un ek ederek karıştırmaya devam edelim.
  2. Bu karıştırmadan daha sonra tuzunu ek edin (Eğer tuzu en başta eklerseniz maya etkinliğini kaybeder) yine un ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. 30 dk. Mayalanmaya bırakalım.
  3. Bu ortada iç harcı hazırlayalım. İç harcı için soğanlar minik doğranır sıvı yağ eklediğimiz uygun bir tencereye soğanlar alınır suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. Pişen soğanlar başka bir kaba alınır. Tıpkı tencere içine kıymayı alıp kavuralım. Kavrulan kıymaya soğan, salça ve baharatlar eklenir bir taşım pişirilir. Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanoz eklenir bir iki karıştırılarak ocaktan alınır.
  5. Biraz ılındıktan daha sonra hamur bezelere ayrılır ince açılarak iç harçtan eklenir kapatılır. Tavada yahut saç üzerinde artlı önlü pişirilir. Pişen sembuseklere yağ sürülür. Sıcağıyla servis edilir.
Sembusek (Şemburek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst