Sebzeli Milföy Börek

Felaket

New member
Sebzeli Milföy Börek Tanımı İçin Materyaller

  • Milföy hamuru
İç harcı için;

  • 1-2 adet küp doğranmış havuç
  • 3-4 adet küp doğranmış patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • Mısır (konserve kullandım)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
Sebzeli Milföy Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri soyalım yıkayalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Çok kısa bir süre tuzlu suda haşlayıp diriliğini alalım.
  3. Havuçları temizleyip küp halinde doğrayalım.
  4. Tavaya zeytinyağı yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak, havuç ekleyip kavuralım.
  5. Patatesleri ,mısırı, baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. İnce kıyılmış dereotunu en son ekleyelim.
  7. Harcımızı soğutup kare biçiminde kesilmiş milföylerin içine yerleştirip kapatalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst 200 derecede fırına verelim.
    Afiyet olsun.
Sebzeli Milföy Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst