Sarıyer Böreği

Felaket

New member
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü (isterseniz fıstık ve kuş üzümü koymayabilirsiniz )
  • Tuz, karabiber
  • 25 adet baklava yufkası
Sosu için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 150 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


İlk sefer osmanlı devleti’nin kıtlık devrinde gayrimüslim bir kişi tarafınca yapılmış. Evvelce sade ve üzeri pudra şekerli olan bu börek yıllar ortasında şimdiki halini almış.

  1. Önce iç gerecini hazırlayalım.Tavaya zeytinyağını koyup kıymayı, ince kıyılmış soğanı ve fıstıkları ek edelim. Kavurmaya başlayalım.
  2. Kuş üzümlerini temizleyip yıkayalım.
  3. Kavrulmuş kıymanın içine atalım. Tuzunu biberini ayarlayalım.
  4. Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Diğer taraftan sosu için tereyağını eritip süt ve yumurta beyazı ile çırpalım.
  6. Baklava yufkasının birini tezgâha serelim ve fırça sayesinde sostan sürelim.
  7. Dört yufkayı tıpkı biçimde üst üste soslayalım. Beşinci yufkanın kenarına kıymalı harcı koyalım. Çok sıkmadan rulo yapalım.
  8. Üzerlerine tereyağı ve yumurta sarısı sürelim.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  10. 200 derecede öncesinden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.Çıtır çıtır, kıyır kıyır böreklerimiz hazır.Afiyet olsun.????????????????????????.
#gulbiskitchen #sarıyerböreği #degidiktarifler #sunumönemlidir #enfestatlar #mutfağım #happyday #lezzetdurağım #mutfaktabenvarım #börekçeşitleri #yummyfood #afiyetolsun.

Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst