Felaket
New member
Sandal Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 tane taze yufka
- Sıvı yağ
- Tere yağı
- 2 adet yumurta(1 inin sarisi üstü için ayrılacak)
- 2 büyük domates
- 3 adet biber
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Peynir, biber ve domates küp küp doğranır bir kaba alınır.
- 1 yumurta ve başka yumurtanın beyazı, maydanoz ,1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir karışımımız karıştırılıp kenara koyulur.
- Yufkalar dörde bölünür.
- Uzun kısmından uca gerçek rulo yapılır sonunda biraz açık bırakılıp içe kıvrılır. Fotoğraftaki üzere sandal hali verilir.
- Tek yufkadan alt tarafı biraz ince oluyor o yüzden ben alt kısmına yufka modülleri koyuyorum. Şayet sizin yufkalarınız küçükse iki katlı da yapabilirsiniz.
- Sandalımızın içine hazırladığımız karışımı da ekleyip, kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
- Üzerlerine de birkaç tane küçük modüller halinde tereyağı koyuyoruz.
- 200 derecelik fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.