Felaket
New member
Sakallı Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6-7 su bardağı un
- Labne peyniri
- Dereotu
- Maydanoz
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle maya, şeker, süt ve suyu derin bir kaba alıp karıştırın. 15 dakika kadar ön mayalama yaptırın.
- sonrasındasında un hariç kalan materyalleri üzerine ekleyin. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur kıvamına gelince yoğurmayı bırakın. Üzerini kapatıp, 1 saat kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan küçük modüller koparıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin (Yaklaşık 60 adet çıkıyor )üzerine yumurta sarısı sürüp önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen poğaçalar soğuduktan daha sonra bıçakla ortasından kesin. Ortasına ve kenarlarına labne peyniri sürün. Maydanoz, dereotu ya da kaşar peynirine bulayın. Afiyet olsun.